divendres, 29 de gener de 2010

CAN CADENA, UNA GRANJA AMB HORTS I ANIMALS A LA VORA DE CASA

Potser molts de vosaltres ja la coneixeu però no em vull estar de parlar-ne, per si algú no hi ha estat. Si un diumenge no sabeu què fer i us fa mandra agafar el cotxe o l'autobús, podeu dedicar-vos a explorar el districte. En trobareu algunes joies.
A pocs minuts de casa nostra hi ha la masia Can Cadena, una construcció del segle XVIII que en l'actualitat acull una petita granja i 16 horts urbans que conreen els avis del districte.

Per als nens la visita pot resultar tot un descobriment. Els podem ensenyar d'on venen les verdures que comprem al mercat; mostrar-los què és i qué fa un espantaocell; tocar animalets de granja...

I en sortir de la masia, podem donar una volta per l'immens parc de Sant Martí i admirar les altres dues masies que encara es conserven -Ca l'Arnò i Can Planas-; passejar per davant de la parròquia de Sant Martí; anar a jugar a un parc infantil que hi ha darrera la masia i on hi ha un joc que permet als nens "escriure" les lletres en "braille"; anar a jugar a pilota sobre la gespa o a veure un partit de futbol.

De vegades no cal anar massa lluny...