dilluns, 15 de febrer del 2010

VIATGE EN UN TREN A MIDA DELS MENUTS

A la majoria dels nens els apassionen els trens. Per això, aprofitar el diumenge per fer un viatge en un tren en miniatura pot ser una proposta a gust de tots. A Catalunya n'hi ha un bon grapat de parcs on els nens poden viatjar amb els seus pares en un tren a mida dels més menuts per un mòdic preu (un euro el viatge). No són trens qualsevols sinò ferrocarrils reduïts a escala que afeccionats al modelisme treuen a les vies cada diumenge o festiu al matí. És tota una experiència: travessar ponts, endinsar-se en túnels, passar viaductes... Ara que aviat els nostres fills començaran a aprendre a escola els oficis, és una bona oportunitat per ensenyar-los el de ferroviari...

Potser un dels parcs ferroviaris més coneguts és el de l'Oreneta, a Barcelona, però cal saber que també n'hi ha a Vilanova, a Cornellà, a Sabadell, a Terrassa... Sortosament, sovint aquests parcs ens ofereixen altres activitats molt entretingudes per als nens. Al parc de l'Oreneta, per exemple, els nens poden fer una volta en poni i a l'estiu hi ha molt a prop unes piscines públiques municipals -Can Caralleu- per si ve de gust un bany; al parc de Catalunya de Sabadell -on hi ha un circuit ferroviari en miniatura de més de 3.000 metres!- es pot navegar en barca per un llac; també us recomano el parc Hostal del Fum, de Palau de Plegamans, amb una gran superfície per al joc.


Parcs ferroviaris
- Barcelona: Parc de l'Oreneta
- Vilanova i la Geltrú: Parc de Ribes Roges
- Cornellà de Llobregat: Parc Can Mercader
- Palau-Solità i Plegamans: Parc Hostal de Fum
- Terrassa: Parc Vallparadís
- Sabadell: Parc de Catalunya- El Masnou: Parc de Caramar
- Les Franqueses: Masia de Cal Gabatx

En la web de parcs ferroviaris podeu consultar les característiques de cada circuit ferroviari, la seva ubicació i un enllaç a la seva web (si en tenen).

Teniu on triar...